Category: Nyheter, Okategoriserade

Ramona Karlsson satsar nu inför den kommande säsongen på ett eget rallycross-team. Lyckas hon, blir hon den första kvinnliga föraren i världen att driva ett team i Supercar, som är rallycrossens högsta klass. Nu vänder hon sig till sina fans för att lyckas hela vägen fram.

Ramonas målsättning 2015 är att starta och driva ett eget team i Rallycross-EM och VM i Höljes. För att drömmen ska bli verklighet träffar nu Ramona Karlsson företag för att se vilka som delar hennes vision och vill sponsra satsningen. Samtidigt vänder hon sig till sina fans som alltid stöttat henne. Genom crowdfunding -företaget FundedByMe bjuder hon in alla att ta del av satsningen och hjälpa till att få ihop den sista delen av budgeten.

– Jag bjuder in mina fans och alla andra som känner att de vill vara en del av Ramona RX. Ett rallycross-team som både vill vinna och göra skillnad. På min kampanjsida finns mer information om hur man kan stötta satsningen, säger Ramona Karlsson.

Sedan Ramona Karlsson var fyra år har hon tävlat mot killarna. Genom hela karriären så har hon varit ensam kvinna på startlinjen. Lyckas hon nu starta ett rallycrossteam i sitt eget namn skriver Ramona Karlsson återigen in sig i historieböckerna.

– Jag har hållit på med motorsport större delen av mitt liv och älskar det jag gör.  Men sporten har alltid präglats av en machokultur, vilket stundtals kan vara ganska tufft för tjejer att komma fram, menar Ramona Karlsson. Det skulle vara en dröm att få äga och driva ett team tillsammans med dem som har samma inställning som mig. Det här är en långsiktig satsning och mitt mål är att driva eget team i många år framöver.

2013 tog hon som första kvinna någonsin hem en totalseger i Rally SM-finalen. Följande säsong bytte Ramona Karlsson till rallycross. Genom att hyra plats hos ett av de befintliga teamen körde hon både EM- och VM-tävlingar.

– Jag ville testa om rallycrossen passade mig och det gav mersmak. Tanken på att starta ett eget team föddes och jag började i höstas att arbeta målmedvetet för att lyckas.

Crowdfunding-kampanjen startar fredag den 20:e februari och pågår i 30 dagar. Man kan vara med och stödja satsningen på olika nivåer, från 10 kronor till 9 560 kr. I utbyte får man allt från specialdesignade teamkläder till VIP-biljetter och reklamplats. Målsättningen är att få ihop de resterande 300 000 kronor som saknas för att Ramona skall komma till start i Rallycross-EM och VM i Höljes med ett eget team 2015. Medan kampanjen pågår arbetar Ramona vidare med sponsorer för att även finansiera tester och förberedelser, och för att göra säsongen så bra som möjligt. Stöd kampanjen på DENNA LÄNK.

Bild: Martin Palm