Category: Okategoriserade

Helgens RallyX Nordic på Kinnekulle bjöd på mycket svårkörda förhållanden för startfältet. Ihållande regn gjorde att banan blev mycket lerig och hal, och punkteringar och avåkningar avlöste varandra.

Ramona gjorde en stark inledning av tävlingen, tog starten i heat 1 och ledde heatet före Oliver Solberg. Ramona drygade ut ledningen, de båda drabbades sedan av punktering men behöll sina placeringar. På sista varvet gjorde Ramona en snurr och Oliver kunde komma förbi och knipa segern. Ramona kom i mål som tvåa.

Inför heat 2 ökade regnet och banan blev än halare. Ramona mötte återigen Solberg i samma heat men denna gång var den han som drog längsta strået. Ramona kom i mål som tvåa efter Oliver Solberg.

I heat tre gjorde Ramona återigen en kanonstart och var snabbast av startplattan tillsammans med Oliver Solberg. Bryntesson kom ikapp på innern och inför första kurvan blev det svårnavigerat i regnet och leran. ”Sikten var svår och jag bromsade för sent inför första kurvan, kom ut i ytterspår och bilen understyrde” säger Ramona. Öhman smet förbi och Ramona jagade bakom men kom inte förbi, och kom i mål som fyra.

I semifinalen stod Ramona i andra startled. Efter att ha satt respektingivande starter i varje heat behöll Ramona samma startvarv som tidigare. Reaktionstiden var åter igen på topp och Ramona var snabbast av plattan, dock gick motorn genast i källaren. ”Förmodligen var greppet något bättre i startled två, och motorn föll igenom. Riktigt surt” säger Ramona, som kom iväg sist och försökte jaga ikapp startfältet. Ramona tog sig förbi Öhman men fick en varning under omkörningssituationen. Öhman drev ut och Ramona skulle smita in på innern, men bilen uderstyrde i leran och Ramona träffade Öhman på sidan under omkörningen. Ramona blev sedan svartflaggad efter att ha genat för kraftigt på banan efter en snurr. ”Dumt misstag. Detta var den mest svårkörda tävlingen jag, och säkert många andra, varit med om och bitvis liknade det mer lerbingo än rallycross – men samtidigt som förhållandena var mycket speciella så var det en lärorik tävling på flera vis.” säger Ramona. Nu laddar teamet om inför finalen i Strängnäs den 23 september.

Bild: Glenn Mattsing