Category: News, Nyheter

Ramona Karlsson kommer att köra för team Per Eklund Motorsport i årets rallycross-VM. Säsongen inleds i Portugal i början av maj och avslutas i Argentina i november. Hittills är Ramona klar för sju av tolv VM-tävlingar, och målsättningen är att köra fler. Den 4e juli kommer VM-cirkusen till svenska Höljes i Värmland, och där Ramona kommer att stå på startlinjen. Teamkamrat blir norrmannen Henning Solberg.

Kort efter att hon som första kvinna stått högst upp på pallen vid en SM-tävling i Rally inledde hon sin satsning mot rallycross. Nu är det klart att Ramona Karlsson presenteras som Per Eklund Motorsports nya förare i årets rallycross-VM.

– Det känns riktigt roligt att jobba tillsammans med Per Eklund – en av Sveriges främsta tävlingsförare genom tiderna. Teamet har mycket rutin och stort engagemang, och det är extra kul med ett svenskt team, säger Ramona Karlsson.

Supercar-klassen i VM är där de mest extrema rallycrossbilarna körs. Med över 600 hästkrafter gör bilarna 0-100 på ca 2 sekunder. Bilen Ramona kommer att köra är en Saab 9-3 Supercar som tillsammans med Henning Solbergs är de enda Saab-modellerna i årets VM. Av de sju VM-tävlingar som Ramona kommer ställa upp i, så utgör fem av dem den totala EM-serien. Detta gör det möjligt för Ramona att både tävla i VM och EM under säsongen.

Ramona blir den första och enda kvinnliga föraren i en Supercar i Rallycross-VM.  Där kommer hon  att möta flera av de största motorsportsstjärnorna i världen som till exempel Petter Solberg, Ken Block, Jaques Villeneuve, Tomas Heikinnen med flera.

– Jag ger mig självklart in i detta med målsättning att vara med och fightas i toppen, och jag har lika mycket vinnarskalle här som i rally, säger Ramona Karlsson.

Härnäst väntar tester för Ramona och andra förberedelser inför hennes första VM-tävling 3-4 maj i Portugal.

– Det känns riktigt roligt och spännande med Ramona i teamet. Bevisligen är hon snabb i rally, och rallycross blir nu en ny utmaning. Vi har tidigare satsat på den unge finländaren Tomas ”Topi” Heikkinen när han kom in som ny inom rallycrossen – och nu tillhör han de snabbaste i världen. Det känns extra kul med en kvinnlig förare i dessa stora sammanhang, och något som aldrig förekommit tidigare. Det ska bli mycket intressant och spännande att följa Ramonas utveckling, säger Per Eklund.