Category: Nyheter, Okategoriserade

I helgen avgjordes en av Sveriges största folkracetävlingar, NGK Masters i Karlstad. NGK-Masters är en helt unik motorsporthändelse. Svenska mästare, europamästare och världsmästare möter folkrace-eliten i årets mest prestigefyllda folkracetävling. Tävlingen bygger på att locka de bästa förarna från olika motorsportgrenar att avsluta säsongen med ett ”all star championship”. I år trotsade över 6000 besökare regnet och kom till Kalvholmens Motorstadion. Tävlingen livesändes även på webben och hade över 55 000 klick. Bland annat Ramonas rallycrosskollegor Timmy Hansen, Johan Kristoffersson, Sebastian Eriksson, Pontus Tidemand och Peter Hedström ställde också upp i tävlingen, och likaså kända profiler i andra sporter; före detta NHL-stjärnan Jörgen Jönsson till exempel, och som deltagit i NGK Masters sedan flera år tillbaka.

Utmanarna brukar ha en riktigt tuff match att kunna slå de allra mest erfarna folkraceförarna, och det är likaså en vild och bred skillnad mellan bilar, som är värda allt ifrån ”folkrace-standardpriset” 6500 kronor upp emot påkostade nybyggen för upp emot 50 000 kr. ”Det är detta som gör folkrace så kul. En bred mix mellan förare och bilar, och alla gör allt de har för att maxa det material man besitter.”  säger Ramona som tog sin folkracelicens dagen innan tävlingen.

106 seniorer kom till start, och där Ramona deltog som ensam kvinnlig förare.  Med en inledande 3:e och 2:a plats i de första kvalheaten hade Ramona siktet inställt på att vara en av de 16 som tog sig till final inför tredje och sista heatet. Men efter att ha blivit vänd i en närkamp i andra kurvan halkade Ramona ner till sista plats i heat tre. Hon gjorde dock en strong uppkörning upp till tredje plats, men halkade med ett par poäng utanför finalplats.  Ramona hamnade därmed på en total 25:e plats av de 106 startande. Den enda av rallycrossförarna som lyckades ta sig till final var Sebastian Eriksson. Det kördes även ett ”kändis-race” i en separat tävling där rallycross-utmanarna och några andra kända profiler mötte varandra i ett heat. Ramona låg tvåa i heatet men råkade ut för en smäll som resulterade i kortslutning i bilbatteriet och motorn dog. Kändisheatet vanns av Timmy Hansen. Vann NGK Matsers totalt gjorde folkraceföraren Tobias Svärd.

”Jag har haft grymt kul! Fantastiskt bra arrangemang och trots regnet kom det mycket publik. Extra tack till Kenneth Karlsson som lagt ner massor av jobb inför och under tävlingen” säger Ramona

ramona
SVT gjorde ett reportage från NGK Masters, se inslaget HÄR

1779869_977726058910947_3601326530927302892_n
Swedol Karlstad var på plats bredvid Ramonas servicetält.

10690295_975987045751515_4533106110910666633_n
Innan tävlingen var det presskonferens, och där Ramona åkte med Bengt Höglind från SR P4 Värmland. Lyssna på intervjun HÄR