Category: News, Nyheter

I helgen gick finalen i RallyX Nordic på Strängnäs motorstadion. Tävlingen bjöd på mulen himmel och blött väglag, och 14 Supercars kom till start. Team Ramona RX mål var att ta sig till final, men under förmiddagens kvalhet kändes målet en bit bort. ”Jag fick inget flyt. Bakvagnen betedde sig oroligt och körningen var obestämd.”  Efter en del chassieändringar som gick i rätt riktning så lossnade det i semifinalen. Ramona gjorde en kanonstart i tredje led och tog sig direkt upp till tredje plats och var klar för final–  till sista varvet då hon fick en knuff av bakomvarande Mats Öhman och tappade en placering. Ramona tog sig upp igen och kom i mål som fyra. Dock genererade Öhmans påkörning i en svartflagg, och Ramona kunde säkra sin finalplats.

I finalen lade sig Ramona på en stabil femteplats, dock blev hon påkörd av bakomvarande Alexander Hvaal vid ingången av alternativspåret, och Ramona snurrade. Alexander fick en svartfagg för incidenten och Ramona kom i mål som femma i finalen. Vann gjorde Oliver Solberg före Thomas Bryntesson och Oliver Eriksson.

”Det var ett skönt avslut på säsongen. Ifjol var jag mammaledig och hade prio på annat, så detta år fick bli ett lågbudgetår där vi varit tvungna att pria ned tester och material. Med tanke på förutsättningarna känns det riktigt bra att vara med och slåss i toppen, och jag vill rikta ett varmt tack till mitt team för ett helt fantastiskt arbete under året. Mycket ideella krafter står bakom, och ett starkt engagemang. Nu ser jag fram emot att bygga vidare på detta inför nästa säsong och att göra 2018 ännu bättre!” säger Ramona

Bild: Lars Mårtensson, GRIDDD