Category: News, Nyheter, Okategoriserade

Helgens Rallycross-EM i Hell utanför Trondheim började i ett högt tempo för Ramona. På tidsträningen satte hon andra snabbaste tid bland de 23 förarna i EM-fältet, bara sex hundradelar efter EM-ledande fransmannen Jérôme Grosset-Janin.
Heat 1 blev dock ett ordentligt antiklimax. Ramona fick en kanonstart och var snabbast iväg startplattan, men bara efter några meter inträffade ett elfel och motorn dog. Efter en skicklig och intensiv felsökning hittade mekanikerna felet, och Ramona kunde gå ut i heat 2  fit for fight igen för att plocka viktiga poäng inför morgondagens återstående heat. Inför dag 2 låg Ramona två placeringar från semifinalsplats, och chanserna såg ljusa ut för att teamet skulle ta sig vidare. I heat 3 kom Ramona iväg som tvåa och låg tätt bakom ledande Holten. Holten drev ut i en kurva, Ramona kom på innern, och med en hjälpande knuff bakifrån touchade Ramona Holtens bakhjul vilket genererade i ett brutet styrstag.

Det märktes att Ramona var ordentligt revanchsugen i heat 4. Hon var klart snabbast i starten och tog ledningen. De andra bilarna låg tätt intill och knuffades och hårdast drabbad i närstriden blev Ramona som blev påkörd på höger bakhjul och blev vänd. Men i sann rallyanda var Ramona genast beredd med handbroms och gas, gjorde en  spektakulär 360-gradare och kunde genast köra vidare för att ta upp jakten på resten av startfältet. Ramona knappade snabbt in meter för meter och var snart ikapp, men i början av varv tre började plötsligt motorn misstända, och efter bara några kurvor var den död. Ännu ett motorhaveri kunde konstateras och teamet tvingades kasta in handduken.  ”Ja, vad ska man säga. Det känns som att oturen skrattar oss rakt i ansiktet. Alla i teamet gör ett så bra jobb och vi förtjänar att turen är på vår sida snart” säger Ramona besviket. Nästa EM-tävling går i Spanien 19-20 september.

Bild: CooperKinetix