Category: UncategorizedTag: ,
Supercupen i Motala bjöd på mycket tufft motstånd med flera WRC-ekipage, och bland Gr.N-bilarna fanns ledaren i SM Jimmy Joge, samt Patrik Johansson som ligger på en tredjeplats i SM – bara för att nämna några i det snabba startfältet.
– Det finns inget annat alternativ än att ladda max från början för att hänga med bland dessa grabbar, så det kändes som en stor besvikelse när vi märkte att bilen kändes kraftlös under första sträckan (som var SS2, eftersom SS1 blev struken). Det var något som inte stämde, jag tappade fokus och åkte dessutom fel i ett vägbyte där vi tappade mycket tid, berättar Ramona. Tjejerna åkte in till service efter sträckan där mekanikerna hittade orsaken till felet – det visade sig att bilen inte gick på fullgas. Efter ett suveränt arbete av mekanikerna gick bilen som den skulle igen och tjejerna kunde ta upp kampen på allvar igen. –Det var mycket tid att köra ikapp, vi tappade ca 15 sekunder på första stäckan. Men skam den som ger sig! Säger Ramona och Miriam. Och tjejerna gav sig minsann inte. På den 1,3 mil långa SS3 hade Ramona och Miriam 2:a tid bland Gr.N-bilarna –  1 sekund efter Joge och 5,5 sekunder före Patrik Johansson. Även på nästkommande sträcka, som var rallyts längsta på 2,3 mil, hade tjejerna 2:a tid – 11 sekunder efter Joge och 1,5 sekund före Patrik. På SS5 fick Ramona och Miriam problem. En sten som kilat sig fast vid bakjuhlet slog av bromsledningen ca 500 meter innan mål. –Bromspedalen sjönk plötsligt i bott vid inbromsning inför en kurva, men som tur var lyckades jag motorbromsa ned bilen i hastighet. Vi hann inte tappa så mycket tid på det – som tur hände detta vid slutet av sträckan, berättar Ramona. Och mycket riktigt, tjejerna gjorde en suverän avslutning på rallyt och hade snabbaste tid bland Gr.N-bilarna på den sista sträckan, 2 sekunder före Joge.
Ramona och Miriam var alltså 2:a snabbaste Gr-N-ekipage  efter Jimmy Joge. Framför sig hade de enbart WRC-bilar samt Per-Arne Sääv som körde snabbt med sin S2000. 1:a totalt kom Mats Jonsson, följd av Eddie Hörbing och Sääv som knep tredjeplatsen. Resultatlista finns på:
http://www.racetiming.se/rally/resultat/Resultatklass.asp?tavling=%20376

Supercupen i Motala bjöd på mycket tufft motstånd med flera WRC-ekipage, och bland Gr.N-bilarna fanns ledaren i SM Jimmy Joge, samt Patrik Johansson som ligger på en tredjeplats i SM – bara för att nämna några i det snabba startfältet. – Det finns inget annat alternativ än att ladda max från början för att hänga med bland dessa grabbar, så det kändes som en stor besvikelse när vi märkte att bilen kändes kraftlös under första sträckan (som var SS2, eftersom SS1 blev struken). Det var något som inte stämde, jag tappade fokus och åkte dessutom fel i ett vägbyte där vi tappade mycket tid, berättar Ramona. Tjejerna åkte in till service efter sträckan där mekanikerna hittade orsaken till felet – det visade sig att bilen inte gick på fullgas. Efter ett suveränt arbete av mekanikerna gick bilen som den skulle igen och tjejerna kunde ta upp kampen på allvar igen. –Det var mycket tid att köra ikapp, vi tappade ca 15 sekunder på första stäckan. Men skam den som ger sig! Säger Ramona och Miriam. Och tjejerna gav sig minsann inte. På den 1,3 mil långa SS3 hade Ramona och Miriam 2:a tid bland Gr.N-bilarna –  1 sekund efter Joge och 5,5 sekunder före Patrik Johansson. Även på nästkommande sträcka, som var rallyts längsta på 2,3 mil, hade tjejerna 2:a tid – 11 sekunder efter Joge och 1,5 sekund före Patrik. På SS5 fick Ramona och Miriam problem. En sten som kilat sig fast vid bakjuhlet slog av bromsledningen ca 500 meter innan mål. –Bromspedalen sjönk plötsligt i bott vid inbromsning inför en kurva, men som tur var lyckades jag motorbromsa ned bilen i hastighet. Vi hann inte tappa så mycket tid på det – som tur hände detta vid slutet av sträckan, berättar Ramona. Och mycket riktigt, tjejerna gjorde en suverän avslutning på rallyt och hade snabbaste tid bland Gr.N-bilarna på den sista sträckan, 2 sekunder före Joge. Ramona och Miriam var alltså 2:a snabbaste Gr-N-ekipage  efter Jimmy Joge. Framför sig hade de enbart WRC-bilar samt Per-Arne Sääv som körde snabbt med sin S2000. 1:a totalt kom Mats Jonsson, följd av Eddie Hörbing och Sääv som knep tredjeplatsen. Resultatlista finns på:http://www.racetiming.se/rally/resultat/Resultatklass.asp?tavling=%20376