Category: Uncategorized

Ramona och Miriam har kört första asfaltstestet med deras nya Mitsubishi EVO X. Testet ägde rum på Björkvik, strax utanför Nyköping. Om två veckor är det dags för nästa VM-rally, som startar i Trier i Tyskland.  Rally Tyskland blir Ramona och Miriams allra första asfaltsrally, och omställningen är ganska stor. – Vi har enbart tävlat på grus och snö tidigare, vilket är ganska stor skillnad jämfört med asfalt. Förutom annan setup på bilen, blir körstilen annorlunda.

Uppdraget under testet var även att testa ut nya transmissionskugghjul tillsammans med Höganäs.
– Vi har nu kört totalt 19 “hårda” mil med dessa sintrade transmissionskugghjul i EVO X:an, och det har fungerat utan några som helst problem. Måndag den 20/8 kör vi ytterligare ett test nere i Tyskland, innan det är dags för start.

Ramona och Miriams mekaniker Mikael Gustafsson från var på plats, och hjälpte till med såväl inställningar på bilen som körcoachning. – Mikael har mycket erfarenhet av asfaltstester, då han anlitats av många team för chassieinställningar. Det var riktigt värdefullt att ha med honom i högerstolen, för att få feedback på körningen, säger Ramona.
Mikael, som driver Tech Pro och är generalagent för Reiger stötdämpare, har fått till riktigt bra inställningar på bilen. – Jag var imponerad över att väghållningen kändes så bra redan från start. Vi testade även ut bromsbelägg från Endless som hade riktigt bra bite – och som samtidigt behöll livslängden fantastiskt bra. DMACK-däckens egenskaper var också mycket positiva. Till Rally Tyskland skall vi dessutom få ett nytt mönster som skall bli intressant att testa, säger Ramona. Miriam fortsätter:
– Sammanfattningsvis kan vi säga att detta var en riktigt bra testdag. Stort tack till Leif Fredriksson och till Björkvik ring för att vi fick låna anläggningen!

Ramona och Miriam drog direkt vidare upp till Sälen, för att köra Cykelvasan som startar imorgon lördag.