Category: News, Nyheter

I helgen gjorde Ramona Karlsson comeback efter två års uppehåll bakom ratten, i den nya serien Titans RX, med enhetsbilar prestandamässigt jämförbara med Supercars, och med världstoppnivå på förarna. Ramona, som varit föräldraledig, visade sig damma av rattrosten snabbt på den mycket utmanande och snabba banan i Nyirad, Ungern. Efter första omgången lade sig Ramona på en total tredje plats, strax bakom Kevin Hansen och Thomas ”Topi” Heikkinen, och före Timmy Hansen på 4:e plats.

I andra kvalomgången startade alla topp 5-förarna i bredd och det blev en tuff kamp in i första kurvan, där Ramona drev ut i räcket och tvingades bryta. Mekanikerna gjorde ett fantastiskt jobb och lyckades laga bilen till det tredje och sista heatet, där Ramona tog hem en seger. Ramona kvalade in till semfinal, men på grund av sin DNF i andra heatet startade hon i sista led, och lyckades inte ta sig förbi fältet utan slutade 6:a i semifinalen.

Dag två var det dags för nytt race. Ramona, som brukar vara snabb i starten, fick en mindre bra start i heat 1 och kom ut som femma efter första kurvan – och lyckades inte köra ikapp startfältet. I heat två tog Ramona revanch och gick upp i en klar ledning, dock släppte bakvagnen vid en inbromsning i banans snabbaste parti, och Ramona krashade mot däckbarriären. Tredje heatet tog Ramona åter igen revanch och vann efter en stabil körning – dock resulterade kraschen i många förlorade poäng och Ramona lyckades inte ta sig till semifinal.

”Jag ser tillbaks på en mycket tuff, rolig och innehållsrik helg. Målet var att placera oss i mitten av startfältet så jag blev väldigt glad och överraskad över att vi inledde racet med en tredje plats! säger Ramona. ”Det känns riktigt positivt att farten finns när allt fungerar, men jag känner att jag behöver mer mil i bilen för att hålla ett jämnt tempo och få bort småmissarna. I rallycross är det extremt små marginaler, och speciellt på utmanande banor som denna.”

Tävlingen vanns av Kevin Hansen, följd av Timmy Hansen och Jérôme Grossit-Janin.

Vad gäller framtida planer för Ramona är det ovisst. ”Detta var bara ett inhopp i ett race, men det gav absolut mersmak. Vi får se vad som händer nästa säsong. TitansRX är en ny och mycket intressant serie, med mycket snabba bilar och hög nivå på förarna – fast för en mycket lägre prislapp än Supercar”. berättar Ramona.