Category: Nyheter

Bild: Christian Gustafsson

Under tisdagen och onsdagen arrangerade Ramona träff för Young Female Drivers – projektet för unga kvinnliga förare, som hon driver tillsammans med Idrottslyftet. Första dagen var det tema fys, och alla samlades hos Set Sail Fitness i Arvika, där ägaren och personlige tränaren Erik genomförde fystester med tjejerna, samt höll i ett mycket intressant föredrag om kost och träning. Därefter följde ett inspirerande studiebesök hos KMS, Kristoffersson Motorsport, där Tommy Kristoffersson och sonen Johan berättade om hur de byggt upp och jobbar med sitt team – och hur Johan lyckats med sitt framgångsrika tävlande. 

På onsdagen bar det iväg till Töcksfors motorbana, och där hela YFD-gänget hade satt ihop en gemensam föreläsning. Publiken bestod av folkraceungdomar, och som fick lyssna på intressanta och inspirerande föreläsningar från var och en av tjejerna.

“Vi har haft fantastiska dagar och jag kan inte nog säga hur stolt och glad jag är över att jobba med dessa tjejer, säger Ramona och fortsätter, “Syftet med denna träff var att ge tjejerna kunskap i hur de ska lägga upp kost och träning på bästa sätt för att kunna prestera, hålla uppe energin och för att förebygga skador. Vi fokuserade även på att träna på att tala inför människor, genom att göra en gemensam föreläsning. Detta var den allra första föreläsningen för alla av tjejerna – och gjorde det på ett så proffsigt, inspirerande och personligt sätt att jag blev både väldigt stolt och rörd” säger Ramona.

Mer bilder samt en längre rapport från träffen kommer att läggas ut på yfd.se under dagen.

IMG_5649

Set Sail Fitness ägare och PT Erik tillsammans med Ramona och YFD-tjejerna Maja, Jonna, Lina, Jessica,  My och Frida. Saknas på bilden gör Evelina, som anslöt dag 2.

IMG_5695Ramona hjälper Lina komma på plats på “brutalbänken”, för test av bålstyrka.IMG_5873

 YFD-tjejerna tillsammans med deltagarna på folkracelägret

Tack till Christian Gustafsson som var med och fotograferade!